Dronele sunt construite să filmeze sau să facă fotografii de la înălţimi considerabile cu o oarecare stabilitate şi bani puţini. Uneori acestea pot pescui, filma, plimba căţelul şi transporta oameni, dar rareori acestea pot face un spectacol impresionant de lumini într-un sincron perfect.

Dorind să spargă recorduri, Intel a organizat într-un sincron impresionant 100 de drone care să „danseze” pe Simfonia a noua de Beethoven ce a fost cântată de o orchestră pe pământ, în timp ce altă „orchestră” controla armata de drone din aer în tandem cu muzica.

Intel a organizat frumosul sincron în Germania la Flugplatz Ahrenlohe în Tornesch, iar evenimentul a fost transmis live în timpul deschiderii Intel în timpul CES 2016. Ca să fie treaba, treabă, Intel a chemat un reprezentat al Guiness pentru a consemna zborul dronelor în cartea recordurilor.

Guiness World Records a considerat zborul dronelor ca fiind cel mai mare zbor sincronizat din istorie unde o sută de drone au „dansat” în tandem, fiind controlate prin telecomandă. La acest efort au contribuit Intel şi Ars Electronica Futurelab  şi au demonstrat capacităţile dronelor de a putea opera în tandem fără nicio problemă, atunci când e nevoie.

Ar fi interesant de ştiut ce fel de cipuri sau programe de sincronizare au folosit cei de la Intel şi Ars Electronica Futurelab, însă e posibil ca Intel să ţină tehnologia sub acoperire până când o mai mare implicare a companiei în industria dronelor ar putea avea loc.