Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu din Republica Moldova vă invită la Ziua Uşilor Deschise – eveniment ce va avea loc sâmbătă, 27 mai curent, începând cu ora 09:00.

În acest an, Universitatea a pregătit pentru absolvenţii de licee și colegii un program divers, care va include excursii prin aule, laboratoare, săli de lectură, astfel încât potențialii candidați să se familiarizeze cu baza tehnico-materială și condițiile de studii.

Tinerii vor avea posibilitatea să participe şi la lecții de simulare, care îi vor ajuta să descopere cele mai noi şi moderne metode de educație medicală, desfășurate la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală.

Cei interesați de stomatologie vor avea oportunitatea să viziteze Centrul Stomatologic Universitar și Clinica Stomatologică Universitară, unde vor vedea care sunt condițiile de studii și vor afla care sunt  tehnicile și metodele avansate de formare a viitorilor medici stomatologi.

Un alt punct de atracție pentru vizitatori va fi și Muzeul de anatomie a omului, unic în Europa, unde sunt expuse circa 3000 de articole.

De asemenea, cei care visează să devină farmaciști vor vizita sălile și laboratoarele Facultății de Farmacie și ale Centrului Farmaceutic Universitar „Vasile Procopișin”, care servește ca bază de producție și de comercializare a medicamentelor.

Tinerii vor face un tur prin aulele, sălile de studii, căminele studențești din campusul universitar din regiunea Mălina Mică, Complexul Sportiv Universitar, Biblioteca Științifică Medicală – cea mai modernă bibliotecă universitară din țară – şi Aleea savanților și medicilor iluștri.

Absolvenții de licee și colegii vor avea posibilitatea să participe la o întâlnire cu administrația Universității și cadrele științifico-didactice pentru a afla mai multe detalii despre oferta educațională a USMF „Nicolae Testemițanu” din acest an, procesul de instruire medicală și specificul instituției. În acest context, reprezentanții Comisiei de admitere vor răspunde la toate întrebările privind procedura de înmatriculare la studii.

Întrunirea cu vizitatorii se va desfășura începând cu ora 12:30, în Sala Senatului și în Sala de conferințe (205) ale USMF „Nicolae Testemițanu” (Blocul didactic central, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Pe parcursul zilei, în Sala de conferinţe 205 va rula filmul Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu din Republica Moldova la 70 de ani, care prezintă parcursul istoric al instituției noastre, iar în holul Blocului didactic central va fi expusă o expoziție de publicații didactice și științifice din colecția Bibliotecii Științifice Medicale a Universității noastre.