Astăzi, 10 iunie, peste 23 de mii de candidați au susținut examenul de bacalaureat la limba străină. În urma examenului 34 de elevi au fost eliminați de la examen din cauza fraudelor și a unor nereguli pe care le-au comis .

Ministerul Educației își exprimă regretul pentru faptul că unii itimi au apărut pe rețelele de socializare.

„Astăzi au apărut unii itimi pe rețelele de socializare. Au fost colectate informațiile și răspunsurile, iar aceste mostre vor fi remise comisiei de evaluare. Dacă comisia va identifica răspunsuri identice testele respective vor fi anulate”, a declarat directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală.

Potrivit sursei, măsurile de securizare au făcut ca testele să nu mai fie fotografiate integral. „Ne bucură faptul că tot mai puține încălcări sunt depistate la examenul de BAC, iar majoritatea elevilor dau dovadă de responsabilitate”, a conchis Topală.

Astfel,  11.767 de absolvenți au susținut examenul la limba engleză, urmați de 10.922 de candidați care au susținut examenul la limba franceză, germană – 375, italiană – 68, spaniolă – 92 și limba turcă -93 de candidați.  detalii video pe UNIMEDIA