Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri” pune la bătaie 5 burse pentru fotografi, în valoare de 300 USD brut fiecare. Bursele sunt oferite în cadrul proiectului „Promoting Accountability through Investigative Reporting” realizat cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy (NED).

Prin acest concurs ne dorim să stimulăm fotografia documentară și fotojurnalismul în spaţiul media din R. Moldova; să încurajăm fotografii să prezinte realități sociale documentate în timp.

Câștigătorii vor avea la dispoziție trei luni pentru a documenta și realiza un produs fotojurnalistic. Subiectele se vor axa pe domeniul social și vor fi stabilite de comun acord cu „Oameni și Kilometri”.

ELIGIBILITATE:

  • Cetățeni ai Republicii Moldova (inclusiv stânga Nistrului), care au vârstele cuprinse între 18-35 de ani;
  • Experiență de lucru între 2-5 ani în fotojurnalismul social și/sau fotografia documentară.

DOSARUL:

Dosarul de înscriere în concurs va conține:

  • Curriculum-vitae actualizat;
  • Un proiect fotografic, realizat în perioada 2016-2017, care să fie însoțit de o scurtă descriere. Notă: Proiectul urmează să fie prezentat în format pdf;
  • 2 propuneri de subiecte cu tematică socială pe care candidatul ar dori să le documenteze în cadrul proiectului. Fiecare subiect va fi însoțit de o scurtă descriere și motivare (maxim 250 de cuvinte).

Notă: Înainte de expediere, dosarul de înscriere va fi pus într-un folder și zipuit.

DEAD-LINE: 29 decembrie 2017, ora 23:59

Aplicațiile vor fi expediate on-line la adresa oamenisikm@gmail.com. În subiectul e-mail-ului vă rugăm să indicați: Dosar burse pentru fotografi 2017. 

SELECȚIA:

Selecția participanților se va face în două etape: 1. Dosarul de aplicare și 2. Interviul. În cadrul primei etape accentul se va pune pe experiența candidatului și originalitatea subiectelor propuse. Persoanele care vor accede în cea de-a doua etapă vor fi anunțate pe 12 ianuarie 2018. Interviurile vor avea loc în perioada 13-20 ianuarie 2018.

Câștigătorii celor 5 burse vor fi anunțați pe 22 ianuarie 2018.

PLATĂ:

Câștigătorii burselor vor primi echivalentul în MDL a 264 USD. Contractul de acordare a burselor prevede plata în două tranșe egale: una la începutul documentării și cealaltă după predarea produsului fotojurnalistic.

Notă: Redacția „Oameni și Kilometri” nu își asumă cheltuielile legate de procesul de documentare, acestea rămânând la latitudinea fiecărui participant. Câștigătorii sunt liberi să folosească suma cum cred de cuviință. Nu sunt necesare documente justificative pentru cheltuirea acesteia.

PUBLICAREA ȘI DREPTURILE DE AUTOR:

Produsul jurnalistic realizat în cadrul acestor burse va fi publicat exclusiv pe platforma www.oamenisikilometri.md. Autorii își păstrează drepturile de autor, însă timp de 6 luni din ziua publicării aceștia nu vor putea re/publica sau re/utiliza sub nicio formă fotografiile făcute în cadrul acestui concurs de burse.

Totodată, prin acceptarea de a beneficia de o bursă fotojurnalistică, câștigătorii automat își dau acordul ca „Oameni și Kilometri” să folosească produsul fotojurnalistic în materiale de promovare a granturilor și activităților organizației.  

Pentru a păstra impactul proiectului editorial, autorii vor fi obligați să nu publice imagini din proiect sau corelate subiectului documentat înainte de publicarea acestuia pe www.oamenisikilometri.md. 

EXPOZIȚII ÎN 5 ORAȘE:

O parte din lucrările realizate de fotografii selectați vor fi expuse concomitent în cadrul unei expoziții naționale, care va fi organizată în luna mai-iunie 2018 în 5 orașe din Republica Moldova. Redacția „Oameni și Kilometri” va suporta toate cheltuielile necesare pentru printarea și organizarea celor 5 expoziții.

CONTACT:

Polina Cupcea, coordonatoare de proiect

GSM 069823878 (între 9.00 și 18.00)

E-MAIL: cupceapolina@gmail.com