Internetul vă ucide timpul mai repede decât orice altceva. Cu un singur clic, puteți viziona episoadele TV preferate, vă puteți mânca cu prietenii pe Facebook și rămâneți în gaura de iepure care este YouTube. Este ca un rollercoaster de neuitat.

Ceea ce oamenii nu își dau seama este că navigarea excesivă pe internet funcționează la fel ca orice altă dependență. E un sistem de recompense în creierul nostru și ne face să ne simțim nemotivat să se angajeze în activități din lumea reală. De fapt, dependența de internet are un impact puternic asupra stresului, depresiei și nelinişte.

Iată cinci modalități de a nu mai pierde timpul pe internet:

  1. Stabiliți limite stricte pentru munca online

Setați un interval de timp numai pentru muncă, de ex. 7 – 16. Puteți avea timp liber înainte sau după acest timp. De fiecare dată când ai un plan, dezvolți putere, dezvoltând un obicei după o săptămână sau două, va veni în mod natural. Dacă este greu, lucrați pe o perioadă scurtă de timp, de 20 până la 30 de minute. Nu verificați internetul in aceste pauze. Focalizați-vă pe altceva și reveniți mai târziu.

  1. Faceți o pauză de o zi de la tehnologie

Sunteți mai mult decât site-urile pe care le răsfoiți. Ieșiți în weekend pentru toată ziua. Iesiți-vă cu prietenii sau dacă vă place să fiți singuri – stați într-un parc, citiți cărți, întâlniți oameni noi.

Mișcarea creează energie și atrage cum ar fi. Deci, atunci când sunteți afară, veți atrage energia dinamică, oamenii și lucrurile în viața voastră, ceea ce vă va face să vă simțiți împliniți și încântați de viața pe care o aveți. Și, ca rezultat, veți înceta să pierdeți timpul pe internet atunci când vă întoarceți la computer.

Stagnarea atrage stagnarea și blochează creșterea și întinerirea. Internetul stagnează energia dvs., deoarece te face să trăiești în propriul tău cap. Nu vrei să trăiești în capul tău timp de 6-10 ore pe zi, nu-i așa? Cu toate acestea, majoritatea oamenilor fac.

  1. Faceți-o greu de accesat

Un fapt simplu despre comportament este că facem ceea ce este mai ușor de făcut atunci când avem o opțiune. Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor apasă butonul de amânare sau nu antrenează cel puțin trei zile pe săptămână.

Deci, pentru a utiliza aceste cunoștințe în avantajul dumneavoastră, faceți toate distragerile online greu accesibile. Utilizați blocante pentru social media, schimbați parolele și puneți telefonul departe de dvs. în timp ce lucrați, dacă vreți să nu mai pierdeți timp pe internet.

WiFi-ul este pornit 24 × 7 în majoritatea locuințelor și acesta este motivul pentru care oamenii devin dependenți. Fă-ți obiceiul să îl dezactivezi pentru o anumită perioadă de timp. De exemplu, nu aveți nevoie de Wi-Fi cu 3-4 ore înainte de somn. Ar trebui să petreceți timpul cu familia și prietenii. Acest lucru va crește, de asemenea, calitatea somnului imens și, la rândul său, productivitatea.

  1. Construiți-vă auto-control cu ​​angajamente mici

Să stai departe de internet este ca și cum ai lupta cu orice alte tentații. Când aveți auto-control și este întemeiat în interiorul dvs., nu aveți nevoie să beți, să fumați, să continuați să pierdeți timpul pe internet pentru a scăpa de sentimente și senzații fizice neplăcute.

Pentru a construi auto-controlul, faceți mici angajamente și sacrificii. Nu mâncați gustări preferate sau nu le mâncați fără sosul preferat. Luați dușuri reci în loc de băi calde. Decideți să stați departe de internet în doar treizeci de minute în fiecare seară. Astfel de acte mici de duritate mentală vă vor forța stabilitatea interioară puțin.

  1. Creați o viață în afara Internetului

Potrivit lui Brian Tracy , un renumit guru al dezvoltării personale, singura modalitate de a eradica răul din viața ta este să adauge binele. Deci, dacă doriți să scăpați de navigarea pe Internet, adăugați activități care vă vor revitaliza spiritul.

Există multe activități sănătoase pe care le puteți adăuga – petreceți timp în parc, citiți, socializați cu prietenii și familia, angajați-vă în hobby-uri, lucrați, gătiți-vă propria mâncare, scriind în jurnalul dvs. și așa mai departe.