Jumătate dintre eminenţi sunt din Chişinău, iar aproape un sfert sunt din municipiul Bălţi, arată datele Ministerului Educaţiei făcute publice astăzi.

Şefii ministerului au tras linia BAC-ului astăzi, în ziua în care a început admiterea în universităţi. Din cei 78 de elevi cu media 10, 39 sunt din Capitală, 16 din Bălţi, iar pe locul trei se află raionul Edineţ unde cinci candidaţi au luat numai note de 10.

În raionul Briceni trei elevi au media 10, iar în Drochia, Soroca şi Ungheni câte doi candidaţi au terminat cu zece pe linie. Câte un elev din Călăraşi, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Străşeni şi Teleneşti au aceeaşi medie de premianţi.

Media generală pe ţară – 6,66

În mediul urban s-a luat o medie de 7,03, faţă de 6,86 din mediul rural. Cea mai mare medie la BAC s-a înregistrat la Bălţi -7,66, în timp ce Chişinăul este abia pe locul 13, cu 7,12. Raioanele Briceni şi Sângerei ocupă locul doi şi trei în topul mediilor la Bacalaureat, cu 7,56 şi, respectiv, 7,53. În Cahul media a fost de 6,81, în autonomia găgăuză 6,8, în Orhei – 6,76, iar la Soroca – 6,64. Sursa: Adevarul.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *