Astăzi, 22 decembrie 2010, 81 de studenţi au intrat în posesia Bursei de Merit 2010. Ceremonia de decernare a fost organizată în incinta Palatului Republicii de către Centrul de Informaţii Universitare. Concursul a fost organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova cu suportul financiar al B.C. Moldova Agroindbank SA şi al companiei Orange Moldova.

În cadrul concursului au fost depuse 192 dosare ale studenţilor de la 20 instituţii universitare din Republica Moldova. În rezultatul evaluării dosarelor depuse şi a prestaţiei la interviu, 81 de studenţi de la 17 instituţii universitare din ţară vor primi Burse de Merit.  Dintre aceştea  12 au primit Burse de  gradul I a câte 12000 lei, 26 –  de Burse de gradul II, fiecare în valoare de 8000 lei, iar  43 de studenţi – Burse de gradul III a câte 5000 lei.
Cei 81 de câştigători ai concursului au fost selectaţi de o comisie de experţi independentă, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice autohtone.

Anul acesta, concursul Burse de merit se află la a XV-ea ediţie. Până acum peste 3600 de studenţi au participat la concurs, dintre care 1030 au beneficiat de Burse de Merit.
Burse de merit a devenit cel mai prestigios concurs de burse organizat până acum la nivel naţional. Fiind la a XV-ea ediţie, concursul a devenit o tradiţie frumoasă pentru studenţii şi comunitatea academică autohtonă. 

Vlad Filat, Prim ministru al RM: „Este un program de-a dreptul fascinant prin istoria bogată, amploarea pe care a căpătat-o, dar mai ales prin importanţa mare şi impactul pe care îl are asupra educaţiei tinerei generaţii în Republica Moldova. Dacă sunteţi aici înseamnă că sunteţi cei mai buni! Prin munca voastră de success la băncile universităţilor, rezultatele obţinute în activismul social, implicare şi energie aţi demonstrat că aveţi cu ce vă mîndri, iar noi, astăzi, ne mîndrim cu voi.” Surpriza din partea Guvernului RM pentru cei 12 finalişti de gradul I a fost oferirea a cîte un laptop pentru fiecare.

Concursul se bucură anual de suportul mediatic al Compania Teleradio Moldova, Комсомольская Правда в Молдове, Săptămîna, Jurnal de Chişinău, Timpul, Info-Prim Neo şi Agenţia de publicitate Echim Art.

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 din iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din Moldova. Din anul 2001 această iniţiativă este susţinută de  Banca Comercială „Moldova Agroindbank”, iar din 2004  – şi de Compania Voxtel SA (acum Orange Moldova). Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *