Anul de studii 2015-2016 va aduce o surpriză în 10 licee din republică care vor avea parte de dotarea laboratoarelor de fizică cu utilaj modern şi echipamente conform ultimelor standarde în domeniul educației. Instituțiile au fost selectate prin concurs, iar astăzi au fost transmise echipamentele performante pentru laboratoarele de fizică, anunţă Realitatea.

Lista instituțiilor selectate pentru dotare cu echipamente:

1. LT „Principesa N. Dadiani”, mun. Chișinău
2. LT “Ion Creangă”, mun. Chișinău
3. LT „Constantin Stere”, or. Soroca
4. LT „Mihai Eminescu”, mun. Bălţi
5. LT Ștefănești, r. Florești
6. LT „Mihai Sadoveanu”, or. Călărași
7. LT „Pro Succes”, mun. Chişinău
8. LT „Ştefan Holban”, or. Hîncești
9. LT. “D. Cantemir”, or. Cantemir
10. LT Doroțcaia, r. Dubăsari

Cele 10 instituţii de învăţământ vor beneficia de dispozitivele hardware și suportul software necesare creării laboratoarelor digitale de fizică PASCO SPARK. Astfel, Republica Moldova se alătură celor peste 100 de țări care utilizează produse şi tehnologii de ultimă oră oferite de compania PASCO, lider global în dezvoltarea soluţiilor inovative în domeniul educaţiei.

Polyglot – școală de limbi străine

„Tehnologiile digitale nu trebuie să reprezinte o simplă adăugare în planul de învăţământ, ele trebuie să fie integrate deplin în serviciul educaţiei la toate nivelurile sistemului educațional. Mulțumim Ambasadei Coreei pentru suportul acordat și sperăm ca elevii să atingă noi performanțe” a menționat ministrul Educației, Maia Sandu.

Echipamentul din cadrul Laboratorului Digital va fi utilizat pentru predare, demonstrații experimentale şi lucrări practice pentru o serie largă de discipline: Științe Integrate, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, Ecologie. Pentru asigurarea implementării eficiente a soluţiilor inovative în educaţie şi familiarizarea cu posibilităţile de utilizare a echipamentului transmis, pe parcursul lunilor ianuarie- martie 2016 profesorii de fizică, informatică, biologie din instituţiile beneficiare participă la o serie de instruiri în acest sens.

Dotarea laboratoarelor se desfăşoară în cadrul Proiectului “Smart Classroom” implementat de către Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu susţinerea Agenţiei Coreene de Cooperare Internațională.