Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a aprobat orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2021. Testarea națională în învățământul primar se va desfășura în perioada 12 – 20 mai, examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 3 – 14 iunie, iar examenul național de bacalaureat, în perioada 4 – 22 iunie, transmite IPN.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor începe pe 3 iunie cu examenul la Limba și literatura română (alolingvi) și va continua pe 7 iunie cu examenul la Matematică. Pe 10 iunie va avea loc examenul la Limba de instruire, iar pe 14 iunie la Istoria românilor și universală.

Examenul național de bacalaureat va începe la 4 iunie, la Limba și literatura română (alolingvi), pe 8 iunie se va desfășura examenul la Limba de instruire, pe 11 iunie la Limba de instruire I, pe 15 iunie la Matematică, Istoria Românilor și Universală, Arte și Sport. La 18 iunie se va desfășura examenul la proba la solicitare, iar pe 22 iunie la Limba și literatura ucraineană, bulgară, găgăuză.

Toate examenele vor începe la ora 09.00.