Examenele de bacalaureat (BAC) au început, marţi, în Republica Moldova, urmând să se încheie la 18 iunie, când va avea loc ultimul examen. Potrivit ministerului de resort, în acest an, mai bine de 20 mii de liceeni din 406 de licee urmează să susţină examenele de Bacalaureat.


Spre deosebire de anii trecuţi, când erau create centre de BAC în anumite instituţii de învăţământ, în acest an elevii vor susţine examenele în instituţia în care au învăţat. Testele vor fi transmise în acest an prin poşta electronică, la care vor avea acces doar preşedinţii centrelor de BAC. Lor le vor fi comunicate parole individuale, care se vor schimba la fiecare examen. Preşedinţii centrelor de bacalaureat vor accesa testele în dimineaţa în care va avea loc testarea, după care vor tipări la imprimantă numărul necesar de teste.  
Spre deosebire de anii precedenţi, pentru cei ce vor susţine geografia li se va permite să folosească hărţile în timpul examenului. Până acum acest lucru era interzis. Contestaţiile vizavi de rezultatele examinării testului de către comisia special vor putea fi depuse timp de 48 de ore de la anunţarea rezultatelor. (DECA-press)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *