Noi reguli la sustinerea examenelor de absolvire. Incepand cu anul viitor, absolventii trepetei gimnaziale si liceale vor sustine proba practica la limba si literatura romana. Examentul va fi sustinut in fata unei comisii si va fi inregistrat pe un CD. Elevii care nu vor sustine proba nu vor fi admisi la examenul in scris.
Potrivit ministerului Educatiei, pana la anul urmeaza sa fie elaborate testele pentru proba orala la examene si totodata, stabilite regulile de sustinere si apreciere a testelor.
Proba teoretica va fi sustinuta cu circa o luna mai devreme de cea scrisa. Aceasta se va desfasura in centrele zonale de evaluare. Elevii care nu vor sustine oralul, nu vor fi admisi la examenul in scris. Partea buna, sustine Adrian Ghicov este faptul ca proba practica va simplifica ulterior testele pentru cea scrisa. Parerile elevilor sunt insa impartite. Totusi, in mare parte, viitorii absolventi nu par a fi incantanti de noile reguli.
Intitiativa de sustinere a probei orale la romana va fi testata la Olimpiada de limba si literatura romana care va avea loc in luna martie curent.  Sursa TV7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *