Cel putin 70% dintre miliardarii lumii au diploma de licenta, iar 22% au absolvit masteratul, potrivit Wealth-X. Chiar daca diplomele nu sunt obligatorii pentru a avea succes si bani multi, cu siguranta ajuta. Iata topul universitatilor care au cei mai multi absolventi miliardari.

Universitatea Chicago

Un numar de 22 de absolventi ai Universitatii Chicago sunt miliardari.
Universitatea Chicago din statul american Illinois a fost fondata in anul 1892. Anual, cursurile institutiei de invatamant sunt absolvite de peste 15.000 de tineri, scrie Business Insider.

UNIVERSITATI PARTENERE

 

Universitatea New York

Universitatea New York numara in prezent 22 de absolventi care au ajuns la rangul de miliardari.

Scoala de business a Universitatii din New York, fondata in 1900, este una dintre cele mai vechi din lume. Unul dintre absolventii miliardari este Forrest Edward Mars, proprietarul Mars (care fabrica produsele din ciocolata Mars, Snickers, Twix, M&Ms, Skittles, Milky Way ), o afacere “dulce” care ii aduce 25 de miliarde de dolari.

Universitatea Yale

Universitatea Yale a dat pana in prezent 23 de absolventi miliardari.

Yale este o universitate de cercetare, cu o gama larga de programe, departamente, scoli, centre, muzee, si multe organizatii afiliate. Este, in acelasi timp, una dintre cele mai cunoscute universitati de top din lume si este localizata in New Haven, Connecticut.

Universitatea din California de Sud

24 de absolventi ai Universitatii din California de Sud sunt miliardari.
Universitatea din California de Sud este una dintre cele mai importante institutii private de cercetare din lume. Universitatea este o institutie ancora in Los Angeles, un centru global de arte, tehnologie si afaceri internationale.

Universitatea Cornell

Universitatea Cornell se mandreste cu 24 de absolventi miliardari.

Universitatea Cornell este o institutie privata de invatamant, situata in Ithaca, New York. Fondata in anul 1865, Cornell este o universitate de cercetare, fiind in topuri mondiale privind numarul de absolventi care merg sa continue doctoratele in inginerie sau stiinte naturale in institutii americane.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts

Institutul de Tehnologie din Massachusetts se mandreste cu 31 de absolventi miliardari.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts este o universitate tehnica, coeducationala, de studii si cercetari. MIT a fost fondat de William Barton Rogers in anul 1861 si reuneste cinci scoli tehnice si un colegiu, care contin 32 de departamente academice.

Universitatea Columbia

Un numar de 43 de persoane care au absolvit Universitatea Columbia au ajuns la rangul de miliardari.

Universitatea Columbia este cea mai veche institutie de invatamant din New York si a cincea din SUA, fiind infiintata in anul 1754.

Universitatea Pennsylvania

Universitatea Pennsylvania se mandreste cu 43 de absolventi miliardari, iar unul dintre acestia este investitorul Warren Buffett.

Universitatea Stanford

Universitatea Stanford numara 67 de absolventi miliardari.

Unitatea de invatamant a fost infiintata in anul 1891, fiind situata intre San Francisco si San Jose, in inima Silicon Valley. Universitatea Stanford reuneste peste 16.000 de studenti.

Universitatea Harvard

Universitatea Harvard, cea mai prestigioasa instutitie de invatamant, numara 134 de absolventi miliardari. Unul dintre cei mai cunoscuti este fostul CEO Microsoft Steve Ballmer.

Harvard este cea mai prestigioasa institutie de invatamant superior din lume si a fost desemnata cea mai buna universitate la nivel mondial. Institutia de invatamant fost fondata in anul 1636 in statul Massachusetts din SUA.