Actele de studii emise în R. Moldova vor fi recunoscute în Italia, după ce un acord în acest sens a fost semnat de ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova.

Ceremonia a avut loc miercuri, 23 februarie, la Chișinău, fiind prilejuită de aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între R. Moldova și Italia, notează Agora.

În cadrul evenimentului, vicepremierul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a adus mulțumiri Italiei pentru sprijinul oferit R. Moldova în diverse domenii, printre care și în procesul de cooperare cu Uniunea Europeană.

„Fortificăm parteneriatul nostru cu Italia. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Italia, să analizăm cea funcționat în acești 30 de ani dar și să îmbunătățim cooperarea noastră pentru viitor. Italia a fost un susținător ferm al democrației și aspirațiilor europene ale noastre și simțim acest sprijin în agenda noastră a cooperării europene, în implementarea acordului de asociere dar și în dezvoltarea unor noi platforme de cooperare cu UE, inclusiv în domeniul protecție climei, cooperare în domeniul politicii de securitate”, a declarat oficialul.

Popescu a precizat că au fost discutate și alte subiecte, în special cel legat de o posibilă eliminare tarifelor de roaming în Italia și o eventuală colaborare dintre trupele de carabinieri a ambelor state, de rând cu Acordul de protecție socială.

„Ne dorim să intensificăm eforturile guvernului în reformele dorite, care sunt importante nu doar în procesul de integrare europeană, dar și în aspectul economic și cel civil”, a declarat secretarul de stat italian, Benedetto Della Vedova.