Examenele de Bacalaureat au trecut, iar proaspeții absolvenți deja pot face o alegere în ceea ce privește continuarea studiilor.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, anul acesta au fost întreprinse noi reguli de depunere a actelor în contextul pandemiei de COVID, transmite Știri.md.

Astfel, conform Regulamentului-cadru, concursul de admitere în sesiunea 2021 la programele de studii superioare de licență și master, oferite de instituțiile de învățământ superior, se va desfășura în sistem mixt, cu precădere online.

În context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, la solicitarea instituțiilor de învățământ superior, a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licenţă, sesiunea 2021, pentru toate universitățile, după cum urmează:

– 19 – 30 iulie – depunerea online a Dosarului de concurs;

– 03 august – anunțarea rezultatelor intermediare;

– 04 – 10 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;

– 12 august – anunțarea rezultatelor finale.

Dosarul de concurs va cuprinde actele scanate prevăzute de pct. 45 din Regulamentul-cadru de admitere (mecc.gov.md/sites/default/files/ordin_641_regulament_admitere_2021.pdf).

Dosarul va fi transmis către comisia de admitere utilizând diverse instrumente TIC accesibile (Email, Viber, Skype, Messenger, WhatsApp, softuri speciale pentru admitere etc.).

Pentru candidații ce nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Instituțiile de învățământ superior pot organiza concursul de admitere la studii superioare de master, pentru anul 2021-2022, concomitent cu admiterea la studii superioare de licență.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 13-26 august 2020.