“Studenții din Moldova care învață în România trebuie să se întoarcă în țara natală la terminarea școlii, dacă aceștia își doresc ca țara lor să progreseze și să se integreze în Uniunea Europeană.” Este cererea ambasadorului Moldovei la București, Iurie Reniță.
Excelenta Sa a pornit într-un tur al orașelor studențești din Români

a. Primul centru vizitat este Brașovul, unde ambasadorul plenipotențiar le-a cerut studenților din Republica Moldova să se întoarcă acasă la terminarea studiilor. Această întoarcere ar asigura Moldovei specialiști cu o viziune europeană, care să asigure integrarea, consideră Iurie Reniță.
Potrivit lui, “Alianța pentru Integrare Europeană are o direcție clară spre care se îndreaptă: integrarea europeană și cel mai bun avocat al Moldovei este Romania. Pentru ca Moldova să realizeze integrarea cu succes, este nevoie însă de un val nou de elite în Moldova. Acești specialiști în toate domeniile ar putea veni de pe băncile facultăților din Romania, unde sunt foarte mulți studenți moldoveni. Ei ar veni dintr-o țară europeană și ar putea oferi Moldovei nouă elita, care să aducă un alt mod de gândire. Pentru aceasta, este necesar ca studenții moldoveni care învață în România să se întoarcă acasă”, mai spune ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti.
Sursa: UNIMEDIA cu referire la brasov2u.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *