O studenta a fost nevoita sa aleaga intre studii si silueta, dupa ce doctorii institutiei de invatamant i-a spus ca este prea slaba.

Frances Chan, studenta de la Universitatea Yale, cu o inaltime de 1,57 metri si o greutate de aproape 42 de kilograme, sustine ca a fost mereu slabuta, la fel ca parintii si bunicii sai la aceeasi varsta, scrie Fox News.

Chan, in varsta de 20 de ani, studenta la istorie, sustine ca se lupta de luni de zile cu universitatea cu privire la greutatea sa si s-a indopat in ultima vreme cu mancaruri nesanatoase, doar-doar se va ingrasa. Universitatea a amenintat-o ca va considera ca se afla in concediu medical daca nu se ingrasa suficient.

“M-am simtit foarte rau sa fiu fara putere. Am mancat inghetata de doua ori pe zi. Am mancat prajituri. Am luat liftul in loc sa merg pe scari. Dar nu ma ingras”, s-a plans Chan.

Exasperata, studenta a scris un articol despre problemele sale, in care arata ca sanatatea nu se stabileste numai pe baza Indicelui de Masa Corporala. Un nou doctor la Yale a recunoscut ca universitatea a facut o greseala si si-a cerut scuze, iar fata nu mai e nevoita sa se indoape.