Aproape o mie de studenţi, admişi în acest an la facultate, au abandonat studiile în Moldova şi au ales să le continue peste hotare. Tinerii au preferat să devină studenţi ai universităţilor din străinătate, după ce acestea au anunţat, în luna octombrie, rezultatele admiterii la studii. Rectorii spun că fenomenul dezorganizează procesul de instruire din Moldova, noteaza Publika.

Cei mai mulţi studenţi a pierdut, în acest an, Universitatea Tehnică din Moldova, aproape 450 din peste patru mii de tineri admişi. De la Academia de Studii Economice au plecat aproximativ 300 din cei peste două mii de tineri înmatriculaţi în anul întâi.

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testimiţeanu” a rămas fără aproape patruzeci de tineri, din cei 750 înmatriculați conform planului. Universitatea de Stat din Tiraspol a rămas până acum fără 24 de studenţi din cei aproximativ 300 pe care i-a avut la începutul lunii septembrie.

Pentru a-şi asigura o bursă, tinerii din Moldova aplică, de obicei, concomitent pentru câteva Universităţi atât din ţară, cât şi de peste hotare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *