În zilele de 11-12 mai 2016 în cadrul Filierei Francofone „Tehnologii Alimentare” (FFTA) a UTM va fi organizat un ciclu de activitaţi cu genericul „Saveurs francophones, saveurs de partage”, în cadrul „Journées Laitières à l’UTM” .

 

Locul desfăşurării:

str. Studenţilor 9/9, blocul 5, Facultatea Tehnologie şi Management în Industria Alimentară (FTMIA), UTM;

str. Burebista 7, mini-întreprinderea de fabricare a produselor lactate ETALON.

Parteneri:        

Ambasada Franţei în R. Moldova,

Agenţia Universitară Francofonă,

Agrocampus QUEST din Rennes, Franța,

Fabrica de brânzeturi LACTALIS din Soroca.

Participanţi:

Excelenţa Sa Pascal VAGOGNE, Ambasadorul Franţei în R. Moldova,

Frédéric GAUCHERON, doctor în biochimia moleculară, resposabil ştiinţific al echipei „Transfert Interaction Procédé-Produits de l’Industrie laitière”, INRA, Agrocampus QUEST, Rennes, Franţa,

Emmanuel SKOULIOS, director Alianţa Francezî din Moldova,

Roxana TURCANU, reponsabilă Antena AUF-Chișinău,

Ispandiar MUSAEV, director fabrica de brânzeturi din Soroca,

Andrei IOVU, manager calitate, fabrica de brânzeturi LACTALIS din Soroca,

Viorel BOSTAN, rector UTM, prof. univ., dr. hab.,

Petru TODOS, prim-prorector UTM, dr., prof. univ.,

Valentin AMARIEI, prorector UTM, dr., conf.

Program: Miercuri, 11 mai 2016

http://www.utm.md/blog/arome-frantuzesti-la-utm/