După 2 zile de tărăgănări, astăzi au fost anunţate rezultatele la examenele de bacalaureat. Tinerii însă nu prea s-au arătat mulţumiţi de note şi au făcut rând pentru a scrie contestaţiile. Procedura de verificare a cererilor de contestare va începe mâine, iar rezultatele acesteia vor fi anunţate probabil la începutul săptămânii viitoare.


După ce ieri au aşteptat ore în şir dar fără rezultat notele pentru BAC, astăzi liceenii din capitală au reuşit să-şi afle rezultatele. Îmbulzindu-se, tinerii încercau din răsputeri să-şi găsească numele în borderou pentru a vedea ce punctaj au acumulat şi cel mai principal ce note au obţinut. O bună parte din liceeni s-a arătat nemulţumită de rezultatul obţinut şi a decis contestarea notelor.   

Maxim Toncoglaz: -În general am scris bine, dar nu prea sunt mulţumit de note. M-am aşteptat la ceva mai bun. Am doi de 9 şi 2 de opt şi sper să ajung până la 9.

Tatiana Munteanu:  – Trei de zece şi un opt, a fost un opt la limba română, se putea şi mai bine, o să vedem care o să fie rezultatul contestaţiei.

Roxana Botnari: – Am doi de 8 şi doi de 9, rezultatele nu sunt chiar pe măsura aşteptărilor, dăm la contestare şi o să vedem mai departe.

Sergiu Lazarescu: – Opt am primit la matematică, mie nu-mi ajunge un punct. Dar cred că voi reuşi să obţin 9, la fel am scris contestare pentru proba la limba română, dar la română trebuie ceva mai mult de un punct ca să ajung. Sunt foarte multe teste de BAC, foarte mulţi oameni au susţinut bacalaureatul şi eu cred că puteau fi comise unele greşeli din partea celor care au verificat lucrările. Desigur poate depinde şi de cum au scris liceenii, dar cine ştie.

Cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute, vor putea depune contestaţiile în timp de 48 de ore de la aflarea notelor. Responsabili din cadrul Ministerului Educaţiei nu au oferit mai multe detalii în ceea ce priveşte ziua când vor fi anunţate rezultatele contestaţiilor, sugerând doar că vor putea anunţa acest lucru în momentul când vor primi toate cererile de contestare. Anterior reprezentanţii ministerului au declarat că rezultatele contestărilor vor fi făcute publice la 6 iulie. În anul curent în republică peste 30 de mii de tineri au susţinut bacalaureatul.  

MARINA PÂNZARU, SVETLANA MUNTEAN, VITALISE MOISEI, PENTRU COTIDIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *