Parlamentul din Germania oferă tinerilor din Republica Molodova șansa de a face un stagiu de practică alături de un deputat german. Aceștia vor putea să activeze timp de cinci luni în biroul unui membru al Bundestagului german, să participe alături de deputat la evenimente, întruniri și consultări, să contribuie la scrierea discursurilor sau a altor adresări ale oficialului, potrivit reperzentantului Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Dr. Thomas Weithoner, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a candida la această bursă tinerii trebuie să dețină cetățeniea Republicii Moldova, să aibă studii superioare finalizate, să cunosacă limba germană cel puțin la nivelul B1 și să dețină cunoștințe despre politica, societatea și istoria Germaniei, noteaza Realitatea.md.

Bursierii vor primi câte 500 de euro lunar pentru cheltuieli curente, servicii de cazare și asigurare medicală, de răspundere civilă ș.a.

Concursul va consta din două etape, prima – depunerea actelor și ulterior – interviul.

Candidații vor completa un formular de participare și vor anexa la dosar o serie de acte printre care documente care să confirme nivelul de cunoaștere a limbii, scrisoare de recomandare din partea unui profesor sau a angajatorului și o fotografii.

Ana Severin a obținut această bursă acum câțiva ani. Ea spune că experiența participării la acest programa a ajutata-o să obțină o sumedenie de cunoștinșe, abilități și relații care i-am marcat și cursul activității ei profesionale ulterioare. Fosta bursieră le recomandă viitorilor candidați să fie atenți la corectitudinea actelor pe care le pun în dosar.

Numărul burselor nu este limitat, în mediu pentru Republica Molodva se oferă 3 burse, însă dacă vor fi mai mulți candidați buni, aceștia au toate șansele să fie acceptați.

Din anul 2008 și până în prezent la acest program au participat 26 de tineri din Republica Moldova. Anul acesta bursa a fost obținută de un singur candidat.

Informaţii detaliate despre programul de burse puteţi obţine de la Ambasada Germaniei la Chişinău la numărul de telefon 20-06-00.
Detalii pe Realitatea.md

http://www.realitatea.md/tinerii-ambi-io-i-din-moldova-au-ansa-de-a-lucra-alaturi-de-un-deputat-german-detalii-despre-bursa-interna-ionala-a-bundestagului-german-2017_40344.html