Majoritatea candidaților la bacalaureat au susținut astăzi, 17 iunie, ultima probă de examen – disciplina la solicitare. Conform datelor preliminare pe care le deține la momentul actual Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, această probă s-a desfășurat fără incidente majore, însă din cauza tentativelor de a frauda examenul, 7 candidați au fost eliminați de la bacalaureat, comparativ cu 5 candidați eliminați la aceeași probă anul trecut.

Reamintim că la proba de azi au fost admiși 17 569 de candidați, dintre care 12 302 au ales să susțină examen la geografie, alți 2 605 tineri au avut examen la chimie, 969 – la biologie, 763 – la istoria românilor și universală, 353 – la matematică, 354 – la informatică și 223 – la fizică.

Elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține ultima probă din cadrul sesiunii curente de bacalaureat pe de data de 21 iunie, la limba maternă.

După cum a informat directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare Anatol Topală, verificarea lucrărilor de examen va avea loc până la data de 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la data de 27 iunie.
Candidații la bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Tot în aceste zile fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând adresa www.bac.edu.md, în baza unei parole pe care o vor obține de la instituția de învățământ în care și-au făcut studiile.
Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

În perioada 18-25 iulie va avea loc sesiunea suplimentară de bacalaureat. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. Sesiunea suplimentară se organizează conform metodologiei din sesiunea de bază.