Astăzi, 21 iunie, în 11 centre de bacalaureat se desfășoară ultima probă de examen din cadrul sesiunii de bază – proba la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari. La examen sunt admiși circa 400 de candidați, dintre care circa 170 vor susține proba la limba şi literatura bulgară, 160 – la limba și literatura găgăuză, iar circa 70 – la limba şi literatura ucraineană.

Reamintim că rezultatele tuturor probelor de la examenul de bacalaureat vor fi afișate în centrele de BAC, la 27 iunie. Candidații la bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27 și 28 iunie. Tot în aceste zile fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate, accesând adresa www.bac.edu.md cu ajutorul unei parole pe care o vor obține de la instituția de învățământ în care și-au făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 18-25 iulie. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, la sesiunea de bacalaureat din anul curent sunt admiși 21 524 candidați, dintre care 16 282 (75,65%) sunt absolvenți ai claselor a XII-a, iar 5 242 (24,35%) sunt restanțieri din sesiunile anterioare.