Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Congresul Studentilor, ca statul intentioneaza, marirea numarului de burse acordate studentilor din Republica Moldova si din Africa.


Băsescu a susţinut un discurs la evenimentul organizat, la Parlament, de Uniunea Studenţilor din România şi de Ministerul Tineretului şi Sportului, în care a vorbit despre problemele educaţiei şi despre situaţia economică în contextul actualei crize.

După discurs, Băsescu a acceptat întrebări din partea celor prezenţi, iar un participant l-a întrebat dacă Guvernul intenţionează mărirea numărului de burse acordate studenţilor din Republica Moldova. “Da. Pentru Republica Moldova şi Africa dorim mărirea numărului de burse”, a răspuns Băsescu.

Anterior, ministrul Tineretului si Sportului din România Monica Iacob Ridzi a declarat că tinerii moldoveni vor beneficia in anul scolar 2009-2010 de 1.500 de burse pentru invatamantul preuniversitar, 1.137 pentru licenta, 353 pentru masterat, 40 de locuri de doctorat si 137 pentru rezidentiat.

Totodata, Monica Iacob Ridzi a mai spus ca ministerul pe care-l conduce vrea sa atraga 4,7 milioane euro bani europeni pentru proiecte care sa vina in sprijinul tinerilor romani si moldoveni, cum ar fi evenimentele comune, taberele tematice.(Mediafax)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *