Biroul de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene anunță că, prin intermediul Comisiei Federale pentru Burse destinate Studenţilor Străini, Guvernul Elveţiei acordă cercetătorilor din Republica Moldova următoarele tipuri de burse pentru anul academic 2015-2016:

• Burse pentru cercetări științifice cu durata de 12 luni, fără posibilitate de prelungire.

• Burse pentru studii de doctorat (PhD) pentru cel mult 3 ani. Bursa nu se va prelungi automat pentru fiecare an de studiu; în fiecare an, solicitantul va depune o cerere de prelungire care, la fel ca și rezultatele academice, vor fi examinate de către Comisia Federală pentru Burse.

• Burse pentru studii postdoctorale cu durata de 12 luni.

Guvernul Elveției nu oferă burse pentru studii de masterat cetățenilor Republicii Moldova în anul academic 2015-2016. 

O condiție obligatorie este cunoașterea la nivel înalt a unei limbi străine — franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de universitatea selectată și cerințele acesteia. 

Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova este autorizat să desfășoare procedura de preselecție și intervievare a candidaților. 

Pentru a obține formularele de participare și ghidul electronic privind condițiile de aplicare, vă rugăm să ne contactați la adresa chisinau@eda.admin.ch. Formularele și ghidul sunt disponibile doar în limba engleză. Indicați în mesaj limba străină în care intenționați să vă faceți studiile.

Dosarele se vor depune în perioada 02 septembrie – 15 noiembrie 2014, în zilele de luni, marți și miercuri, de la 14:00 până la 17:00, la sediul Biroului de Cooperare al Elveției/ Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene, str. A. Mateevici 23, bloc B, Chișinău.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 noiembrie 2014.

Avertizare privind ofertele false de burse, prin procedee de ”phishing” (furt de identitate online), din numele Guvernului Confederației Elveţiene

Autoritățile elvețiene emit acest avertisment pentru a contracara ofertele false de burse diseminate fraudulos prin email din numele Guvernului Confederației Elvețiene. Comisia Federală pentru Burse destinate Studenţilor Străini (FCS) informează că nu distribuie informația despre bursele oferite prin email. 

Bursele sunt gestionate în mod direct de către reprezentanțele elveţiene din țările beneficiare. Autoritățile elvețiene recomandă să nu răspundeți la aceste emailuri şi, mai important, să nu expediați sumele de bani solicitate.