Guvernul a aprobat miercuri, 11 septembrie, lista studenților și elevilor cărora li se acordă burse de merit în anul de studii 2019-2020.

Un număr de 62 de studenţi din instituţiile de învăţământ superior şi elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic vor primi burse pentru performanţe academice şi implicarea în soluţionarea problemelor social-economice ale statului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Astfel, 12 studenți din instituțiile de învățământ superior vor primi Bursa Republicii în valoare de 1525 de lei fiecare, iar 30 de studenți din ciclul I și II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior vor beneficia de Bursa Guvernului în mărime de 1270 de lei.

Bursa „Gaudeamus”, în valoare de 920 de lei, va fi oferită pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că la bursele de merit au candidat studenţii şi elevii care au obţinut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 puncte în profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) şi nu mai mică de 9,5 puncte în alte profiluri /domenii de studiu.

La concursul pentru Bursa Republicii au fost depuse 33 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 68 de dosare, iar pentru Bursa „Gaudeamus”- 28 de dosare.

Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor studenţilor, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Cabinetul de miniștri a aprobat, de asemenea, lista candidaților la Bursa Președintelui Republicii Moldova, care va fi înaintată șefului statului spre examinare. În listă au fost incluși zece studenţi din instituţiile de învăţământ superior şi cinci elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic.

Bursa Președintelui este de 1385 de lei pentru studenți și 1.075 de lei pentru elevi.