Universitatea Twente din Olanda oferă 30 de burse pentru un an de studii de masterat. Valoarea unei burse este cuprinsă între 6.000 și 25.000 de euro, destinate pentru acoperirea taxelor de studii și cheltuielilor de cazare, transmite Ministerul Educaţiei.

Printre domeniile pentru care sunt acordate bursele se numără: Matematică Aplicată, Fizică Aplicată, Inginerie Biomedicală, Inginerie Chimică, Managementul și Ingineria Construcțiilor, Inginerie Industrială, Management și Inginerie Civilă, Inginerie Mecanică, Nanotehnologii, Știința Calculatoarelor, Inginerie Electrică, Design Industrial, Administrarea Afacerilor, Interacțiunea Omului cu Media, Managementul Energiei și Mediului, Sănătate, Științe ale Educației, Filosofie, Administrare Publică, Comunicare, Studii Europene.

Cei care pot participa la concurs sunt studenții care dețin o diplomă de licență în unul din domeniile propuse pentru programul de Masterat, cei care dețin un certificat internațional de cunoaștere a limbii engleze IELTS – 6.5 şi TOEFL – 90.

Termenul-limită pentru aplicații online este până la 31 martie 2015.

Candidații trebuie să prezinte o scrisoare de motivare (250 – 500 de cuvinte) în care se va spune ce a învățat până acum, motivul optării pentru studii la Universitatea din Twente și domeniul ales, precum şi certificatul internațional de limbă engleză.