Premierul Filat s-a întâlnit ieri cu tinerii beneficiari ai programului de burse pentru funcţionari publici. La întrevedere au participat 5 tineri (2 selectaţi în 2011 şi 3 – in anul 2012) din cadrul Programului “Burse de masterat pentru tinerii din serviciul public” şi Angela Mușet, directorul Centrului de Informaţii Universitare – partenerul Guvernului Republicii Moldova în implementarea Programului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Angela Mușet, a menţionat că, pînă acum, au fost selectaţi 28 bursieri în cadrul Programului respectiv, inclusiv 9 funcţionari în 2011 şi 19 tineri funcţionari în 2012. Directorul Centrului de Informaţii Universitare a specificat că primii absolvenţi, beneficiari ai Programului, urmează să-şi reia activitatea în cadrul instituţiilor din Republica Moldova deja în anul curent. Totodată, Angela Mușet a comunicat că programul este activ şi pentru anul viitor, astfel încît mai mulţi funcţionari publici vor putea beneficia de studii de masterat în perfecţionarea pregătirii profesionale prin intermediul acestuia.

Prim-ministrul a menţionat că a ţinut personal să se întîlnească cu beneficiarii Programului, deoarece are mari aşteptări de la ei şi de la acest program. Sursa a declarat că această investiţie în tineri funcţionari este un semn şi pentru ceilalţi tineri din ministere, ca să tindă să-şi aprofundeze continuu cunoştinţele în domeniul de competenţă.

„Acest program va ajuta Guvernul să-și consolideze capacitatea de implementare a reformelor. 60 de tineri funcționari își vor face studiile de masterat la unele dintre cele mai prestigioase universități din SUA, Canada și UE, își vor aprofunda nivelul de cunoștințe și expertiză în elaborarea politicilor publice, planificare strategică, management și vor veni cu noi viziuni ca să modernizăm serviciile publice. Mai mult, această inițiativă este o confirmare că Guvernul este deschis pentru atragerea în Guvern și a altor tineri bine pregătiți peste hotare”, spune consilierul premierului pe probleme de tineret, Tudor Darie.

Programul are două opţiuni de burse: pentru prima opţiune universităţile îşi selectează bursierii care au minimum 18 luni experienţă în serviciul public, din program fiind acoperite cheltuielile de studiu. În cazul celei de-a doua opţiuni tinerii din serviciul public îşi selectează programul de masterat şi universitatea. Selectarea o face o comisie mixtă a partenerilor programului – Guvernul, Centrul de informaţii universitare, Fundaţiile pentru o societate deschisă. Sînt eligibili tinerii specialişti care au minimum 12 luni de experienţă în serviciul public.  Sursa: UNIMEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *