În perioada 22-24 aprilie, la Chişinău are loc Comisia Naţională de Selecţie a candidaţilor pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatul Estic.

Începând din acest an, la desfăşurarea procesului de selecţie a viitorilor studenţi participă şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, în parteneriat cu Colegiul Europei.

În context, la Chişinău sunt organizate în premieră interviurile din cadrul etapei finale de selecţie a candidaţilor din R. Moldova, care anterior se desfăşurau la Bruges (Belgia) sau Natolin (Polonia).

Procesul de selecţie se desfăşoară conform criteriilor Colegiului Europei şi este realizat de către reprezentanţii Colegiului care s-au deplasat în acest scop la Chişinău.

Colegiul Europei este o universitate privată care se bazează pe o reţea extinsă de contacte în instituţiile europene, administraţiile naţionale, organizaţiile internaţionale, universităţile europene şi cercurile profesionale. Obiectivul de bază al Colegiului este de a pregăti studenţii masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană.

Având în vedere meritele şi rolul pe care Colegiul Europei îl are în oferirea unor programe de studii de o calitate înaltă în domeniul politic, juridic, economic, al relaţiilor internaţionale şi, în special, privind procesul de integrare europeană, MAEIE îşi propune să ofere sprijinul necesar pentru antrenarea absolvenţilor acestei instituţii în serviciul public din R. Moldova.