Candidaţii la BAC vor semna o declaraţie pe proprie răspundere că nu au asupra lor în timpul examenelor surse de copiat sau alte materiale care i-ar ajuta la rezolvarea testelor. Candidaţii care vor fi surprinşi copiind, vor trebui să părăsească imediat sala de examen. În alţi ani mai întâi se verifica dacă elevul cu adevărat a folosit sau nu surse de plagiat. Despre aceasta s-a vorbit, joi, la o şedinţă de lucru privind organizarea şi desfăşurarea Sesiunii de Bacalaureat 2012, prezidată de vicepremierul Mihai Moldovanu,  transmite Info-Prim Neo.

„Pe de o parte democratizăm procesul, iar pe de altă parte responsabilizăm candidaţii la BAC”, a remarcat ministrul educaţiei, Mihai Şleahtiţchi.

Începând cu acest an „Istoria” se regăseşte printre examenele obligatorii, atât la examenele de BAC, cât şi cele de absolvire a ciclului gimnazial. Examenul de limbă şi literatură pentru alolingi va fi prima probă din sesiune.

Elevii care în clasele a 10 – 12-a au obţinut la disciplinele de examen medalii la competiţiile internaţionale sunt eliberaţi de la probele respective cu nota 10. Până acum eliberaţi de la teste erau elevii care obţineau medalii în clasa a 12-a.

Candidaţii care vor luat note insuficiente în sesiunea de bază au dreptul să susţină repetat examenele în sesiunea suplimentară din primăvară. Cererile pentru contestaţii vor putea fi depuse timp de 48 de ore şi nu în 24 cum era anterior. Comisia pentru contestare revede doar itemii solicitaţi pentru reevaluare şi nota dată este definitivă.

Examenele vor avea loc pe parcursul lunii iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *