Copiilor le place să navigheze pe internet, dar acest lucru vine cu un preţ uneori. Şi, în general, părinţii sunt cei care plătesc pentru boacănele din online ale copiilor lor.

Cel puțin 1 din 8 părinți au pierdut fie bani, fie date personale importante, deoarece copiii lor au utilizat computerul nesupravegheaţi, după cum a relevat un studiu efectuat în vara anului 2013 de B2B International și Kaspersky Lab, anunta Capital.

În mediul online nu există granițe sau limite – dacă poți utiliza un computer, ai acces la orice tip de site-uri – iar copiii sunt, în general, cel puțin la fel de „tech-savvy” ca părinții lor. Însă, nu tot ce este online este potrivit pentru cei mici, și, în timp ce web-ul este o sursă valoroasă de educație și de divertisment, găzduieşte, de asemenea, destule amenințări.

Potrivit acestui studiu, aproximativ 22% dintre părinţii din Europa se tem pentru securitatea copiilor pe internet, fiind posibil ca aceştia să fi fost expuşi la riscuri de pe Internet cel puțin o dată în ultimele 12 luni. Aproape 8% dintre părinţii intervievaţi au declarat că cei mici au întâlnit conținut neadecvat și 4% dintre respondenţi au avut dovezi potrivit cărora copiii lor luaseră legătura cu persoane necunoscute.

Aproximativ 6% dintre cei intervievaţi au declarat că au pierdut informaţii importante din cauza copiilor lor, care au şters accidental date de pe PC-uri, iar 3% dintre copii le-au împărtășit din neatenție cu alte persoane. Un procent similar din numărul total de respondenţi au spus că au avut de plătit o factură neașteptată pentru cumpărături online după ce copiii lor au avut acces la magazinele de aplicaţii. În total, 13% dintre familii au înregistrat pierderi financiare sau scurgeri de date din cauza copiilor.

Aceste rezultate relevă faptul că atât copiii, cât şi părinţii, se confruntă cu riscuri serioase pe Internet şi demonstrează că este nevoie să fie luate măsuri speciale pentru a le evita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *