Universitatea de Stat din Moldova este cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ superior din Republica Moldova. Cel puţin aşa arată clasamentul mondial Ranking Web of Universities elaborat deConsiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei şi topul 4International Colleges and Universities realizat de 4icu.org.

Topul Ranking Web of University este unic în lume. Prezenţa pe web şi vizibilitatea sunt utilizați ca indicatori de performanţă la nivel mondial ai unei universităţi. Aceşti indicatori iau în considerare conţinutul informaţiei şi materialelor postate pe site, inclusiv volumul şi calitatea publicaţiilor electronice, prezenţa la nivel internaţional a instituţiei de învăţământ, dar şi relaţiile pe care le are aceasta la nivel social, economic, cultural şi politic.

Astfel, Universitatea de Stat din Moldova deţine întâietate în rândul instituţiilor de învăţământ superior de la noi din ţară, poziţionându-se pe locul 3.432, fiind urmată de Universitatea Tehnică a Moldovei – poziţia 4.220, Academia de Studii Economice din Moldova – poziţia 7.220,Univestitatea Liber Internaţională din Moldova – poziţia 7.696,Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie – poziţia 8.524.

Topul se publică din anul 2004. În acest an, în clasament au fost incluse21.451 de universități din întreaga lume, dintre care 26 de instituţii de învăţământ din Republica Moldova. Pentru prima dată, universităţile din Republica Moldova au fost incluse în Ranking Web of  University în anul 2010.

Continuare pe Publika.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *