În jur de 1.600 de elevi, profesori și părinții au participat la discuții despre BAC 2013. Ministerul Educației a încheiat seria de discuții publice cu reprezentanți ai elevilor, părinților, profesorilor și managerilor de instituții de învățămînt, organizate în perioada 18-26 aprilie curent. La acestea au participat în jur de 1600 de persoane.

În cadrul întrevederilor, viceministrul Educației, Igor Grosu, a vorbit despre procedura de organizare și desfășurare a sesiunii BAC 2013, despre așteptările ministerului, precum și despre noutățile sesiunii din acest an.

În acest context, absolvenții au fost informați despre ultimele modificări în Metodologia de organizare a sesiunii de bacalaureat 2013: în rezultatul contestării nota nu va fi micșorată, adică nota va rămîne aceeași sau va fi mărită, dacă va fi cazul.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a aprobat în ultima ședință decizia de a admite și în acest an în sesiunea suplimentară elevii care vor lua note negative la disciplinele de examene în sesiunea de bază. Cei care vor fi prinși copiind vor veni în sesiunea din anul viitor.

Totodată, ministerul a colectat de la Direcțiile raionale/municipale de învățămînt opinii referitor la sesiunea de pretestări. Potrivit lor, acest exercițiu a fost desfășurat în toate liceele, iar gradul de dificultate al testelor a fost unul mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *