În perioada 20-30 iunie 2016 Ministerul Educației în parteneriat cu compania Supraten a desfășurat concursul „Cel mai bun în meserie”. Evenimentul a fost organizat pentru a zecea oară printre elevii școlilor profesionale, cu scopul de a promova meseria de tencuitor din domeniul constucțiilor și a stimula calitatea instruirii practice a viitorilor meseriași.

Concursul „Cel mai bun în meserie” s-a desfășurat în trei etape – locală, zonală și republicană, urmărind calificarea elevilor cu cele mai înalte cunoștințe și abilități practice la meserie. La etapa finală a concursului au ajuns șase echipe a celor mai buni elevi din șase școli profesionale din toată republica.

Concursul republican s-a desfășurat în incinta Școlii Profesionale din Ungheni, iar în cadrul probei practice participanții au renovat șase camere din căminul instituției. Materialele de construcție utilizate la concurs au fost oferite de compania Supraten, partenerul tradițional al evenimentului.

Potrivit Ministerului Educației, parteneriatul cu agenții economici este foarte important pentru dezvoltarea învățământului profesional tehnic, compania Supraten fiind un exemplu de bune practici în acest sens. Compania Supraten susține școlile profesionale și meseriile din domeniul construcțiilor, dotând atelierele de instruire practică cu materiale de construcție moderne și oferind perspective de angajare viitorilor absolvenți.

Câștigătorii concursului „Cel mai bun în meserie”au devenit elevii Școlii Profesionale Nr 7 din Chișinău, clasați pe locul I, și elevii de la ȘP din Cimișlia și ȘP din Florești, care au obținut locurile doi și trei. Învingătorii au obținut diplome și premii din partea organizatorilor evenimentului.

De menționat că meseria Tencuitor este una din cele mai solicitate pe piața construcțiilor. În anul 2015, ca parte a reformei învățământului profesional tehnic, desfășurată de Ministerul Educației, cu sprijinul Uniunii Europene, a fost elaborat Standardul Ocupațional pentru meseria de Tencuitor, ceea ce înseamnă că elevii care studiază această meserie o fac după cele mai înalte criterii și standarde profesionale, însușind competențele necesare la locul de muncă.

Anual în Republica Moldova sunt pregătiți în jur de 800 tencuitori.