Сei mai buni elevi și profesori din raionul Ialoveni au fost premiați în cadrul ,,Galei Laureaților”, ediția 2018.

„Gala Laureaților” este destinată aprecierii atât a elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile raionale și republicane, cât și a profesorilor care au contribuit la pregătirea acestoraб ф ызгы ministrul Monica Babuc.

În anul școlar 2017-2018, elevii din raionul Ialoveni au obținut 12 locuri în cadrul Olimpiadelor școlare republicane. Cu acest prilej, Consiliul Raional Ialoveni (CRI) a acordat fiecărui elev și profesor câte un premiu în valoare de 500 MDL. De asemenea, au fost premiați elevii și profesorii care s-au clasat pe locul I, II și III la Olimpiadele școlare raionale, la diverse discipline de studii, în total 198 de elevi și 198 cadre didactice. Totodată, CRI a acordat 51 de burse (a câte 200 lei lunar) elevilor care pe parcusul anului școlar au înregistrat rezultate deosebite la învățătură, s-au implicat activ în diferite activități extracurriculare, în proiecte naționale și internaționale. Elevii și cadrele didactice premiate sunt de la Liceul Teoretic ,,Petre Ştefănucă” și Liceul Teoretic ,,Andrei Vartic” din or. Ialoveni, Liceul Teoretic ,,Aurel David” din s. Bardar, Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din s. Răzeni, Liceul Teoretic ,,Olimp” din s. Costești, Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir” din  s. Văsieni, Liceul Teoretic ,,Molești” etc.

În cadrul evenimentului au fost desemnați și învingătorii Concursului raional ,,Pedagogul anului”, ediția 2018. Astfel, Tatiana Plăcintă de la Gimnaziul ,,Grigore Vieru” din or. Ialoveni a devenit câștigător la categoria ,,Învățător”, iar Natalia Lungu de la Grădinița din s. Malcoci – la categoria ,,Educator”.

,,Gala Laureaților” din r-nul Ialoveni are drept scop aprecierea performanțelor școlare, artistice și sportive înregistrate de elevi și cadre didactice în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare naționale și internaționale; susținerea elevilor dotați; sporirirea prestigiului profesiei de pedagog, precum şi stimulării activităţii creative a acestora.