La nivelul Uniunii Europene, cel mai ridicat procentaj de absolventi se află în domeniile ştiinţe sociale, afaceri şi drept, în special în Bulgaria (49%), Luxemburg (46%), Cipru (46%) şi Lituania (43%), scrie Agerpres.

În domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale, cea mai ridicată proporţie de absolventi se află în Belgia (25%), Suedia (23%), Danemarca (21%) şi Finlanda (20%).

În 2014, aproape cinci milioane de studenţi au absolvit studii terţiare în UE, din care 58% erau femei şi 42% bărbaţi. Bărbaţii au obţinut diplome în special în domeniul ingineriei, industriei şi construcţiilor, în timp ce femeile în domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Unul din cinci absolventi de facultate din România, Austria şi Finlanda (toate cu 21%) şi-a obţinut în 2014 diploma în domeniul ingineriei, industriei şi construcţiilor, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat)

În toate statele membre ale UE au existat în 2014 mai multe femei care au absolvit studii terţiare decât bărbaţi (58% din absolvenţi au fost femei). Procentajul femeilor este în mod special ridicat în Estonia şi Polonia (ambele cu 66%), iar cea mai echilibrată distribuţie pe genuri a fost înregistrată în Germania (51%) şi Irlanda (52%).