Universitatea de Stat, Universitatea Tehnică au obținut cele mai bune poziții, dintre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, în clasamentul Ranking Web of Universities, din luna iulie 2017, elaborat de Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice din cadrul Ministerului Ştiinţei şi Inovării al Spaniei.

Astfel, Universitatea de Stat din Moldova s-a clasat pe poziția 3148 în clasamentul celor mai bune universități din lume, Universitatea Tehnică a Moldovei, pe locul 3760, anunta Realitatea.md

Reezultatele diferă însă de cele de anul trecut. Astfel, USM, chiar dacă a rămas pe prima poziție, totuși, în luna august 2016, instituția se clasase pe poziția 2492 în clasamentul mondial. În același timp, UTM s-a ridicat în poziții, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când era pe locul 4189, iar ULIM și-a îmbunătățit poziția printre universitățile din țară, dar a cedat locul în clasamentul mondial, anul trecut fiiind pe poziția 4386.

A căzut în poziții și Academia de Studii Economice, care anul trecut a fost în top trei printre instituțiile din Republica Moldova, ocupând poziția 4541, iar anul acesta e pe locul cinci și ocupă poziția 7476 în clasamentul modial.

Ranking of World Universities este un clasament web al universităților din lume, care ierarhizează instituțiile de învățământ superior în funcție de mai mulți indicatori printre care volumul de conținut al paginilor web, impactul vizibil al acestuia, referințele bibliografice externe ș.a. Clasamentul este publicat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetători al Consiliului National Spaniol de Cercetare (CSIC) cu sediul la Madrid.