La sesiunea de bacalaureat din acest an au fost depuse aproximativ 30 de mii de contestaţii, ceea ce reprezintă 28 la sută din numărul total de peste 107 mii de lucrări. Cel mai mare număr de contestaţii vizează examenele la limba română, circa 7 mii contestații, iar la matematică și geografie circa 4 mii de lucrări. 

[haiku url=”http://www.admiterea.md/wp-content/uploads/2013/04/Admiterea.md_.wav” title=”Admiterea.MD” graphical=true]

 

Informațiile au fost făcute publice de ministrul Educației, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, notează UNIMEDIA. 

Circa 245 de profesori au fost implicați la verificarea contestațiilor. Circa 3500 de note au fost modificate. Majoritatea din acestea au fost majorate cu un punct și doar 13 note au fost modificate cu două puncte. Circa 59,65 la sută din elevi au promovat examenele de bacalaureat. 

De asemenea, 6 mii de elevi au o singură disciplină nepromovată, iar 379 de elevi au restanțe la toate disciplinile de examinare. Numărul candidaților care au susținut sesiunea de bază cu media 10 a crescut de la 4 la 7 elevi.

„Mulțumesc pentru mesajele de sprijin de la părinți, copii și societatea civilă. Aceste mesaje ne-au convins că în ciuda tuturor presiunilor am reușit să facem față greutăților. Nu pretindem că am eliminat frauda definitiv, dar suntem pe calea cea bună. Trebuie să acționăm cu răbdare”, a declarat Sandu.

Conform Regulamentului din acest an, după reexaminarea lucrărilor, nota nu poate fi micşorată.

UNIMEDIA precizează că, elevii care au obţinut note insuficiente vor putea susține examenele în mod repetat în perioada 15-20 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *