Emoții mari pentru elevii claselor a IX-a. Aceștia au susținut primul examen din sesiunea de absolvire a gimnaziului, la matematică. Potrivit Ministerului Educației, la această probă s-au înscris 29.961 de elevi din 1.066 de instituții de învățământ.

La liceul “Liviu Deleanu” din Capitală examenul a început la ora 9 dimineața. Peste mai puțin de două ore elevii au început să iasă din sală, transmite publika.md.

“A fost normal, în unele momente cam greu, dar m-am descurcat. Cel mai complicat a fost exercițiul 7, ceva cu formula lui Pitagora. Eu nu prea înțeleg această formulă și am scris ceea ce țineam minte că ne-a învățat profesoara”.

“A fost complicat exercițiul 12, am și uitat ce am avut de făcut acolo, ultimul l-am terminat. Mă aștept la o notă mai mare de 7, am scris tot în afară de exercițiul 10.

Cum v-ați pregătit pentru acest examen?

  • M-am uitat la clipuri pe youtube, am mai repetat din caiet”.

Unii elevi au recunoscut că nu se așteaptă la note mari:

“Au fost exerciții dificile și nu le-am rezolvat. Mă aștept la o notă de 6-7”.

Afară, elevii au fost așteptați de profesori și părinți, veniți să-i susțină:

“Emoțiile au fost mari, este primul examen în viața lor, de aceea emoțiile sunt și cred că vor fi și la următoarele examene. Eu sper să susțină toți că sunt copii deștepți, speranța moare ultima”.

“Am avut emoții de nedescris, au ajuns în clasa a IX-a, au învățat atât timp și ne așteptăm să aibă reușite la acest examen, am așteptat să fie absolvent”.

Următorul examen pentru absolvenții clasei a 9-a se va desfășura joi, 9 iunie, la limba de instruire.