Şefa adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău, Viorica Negrei, spune că a fost emis un ordin prin care se interzice colectarea banilor în instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din municipiu în special în ajun de sărbătorile de iarnă.

Totuşi, funcţionara spune că părinţii sunt cei care insistă ca micuţilor să li se cumpere cadouri la matineele de la sfârşit de an, transmite trm.md.

În acest context, Viorica Negrei spune că orice iniţiativă de colectare de bani poate să vină exclusiv din partea părinţilor, iar profesorii, educatorii sau directorii instituţiilor nu trebuie să aibă nicio atribuţie la strângerea acestor bani.

„Nu există niciun regulament în care să se menţioneze dreptul sau interdicţia de a organiza matinee de sărbători. În planul Direcţiei sunt planificate sărbătorile de iarnă, pentru că sunt nişte sărbători tradiţionale şi trebuie să le creăm condiţii pentru ca micuţii să simtă atmosfera de sărbătoare. Cadrele didactice trebuie să găsească o modalitate de a organiza aceste sărbători în limita bugetului existent”, a declarat Viorica Negrei.