Circula multe informatii in media despre studiul in strainatate, de cele mai multe ori contradictorii: ca necesita o investitie mare, ca nu e nevoie de atat de multi bani, ca trebuie sa ai note mari, ca poti reusi si daca esti un elev de nivel mediu, insa ai o motivatie puternica. Iata povestile a doi tineri care au depasit toate obstacolele.

Vlad Stoian, actual student in anul 4 la University of Portsmouth din Marea Britanie, povesteste, despre primele lui ganduri atunci cand a plecat:
“Nu ma loveam numai de ideea de a locui pentru prima data singur, intr-o tara straina, in care nu cunosteam pe nimeni sau de un sistem educational nou pentru mine, ci si de faptul ca urma sa traiesc cu un buget limitat. Plecam stiind ca ma pot baza pe aproximativ 4.000 de euro in urmatoarele 10 luni, economiile alor mei, in ideea ca imi voi gasi un job curand si voi putea sa imi platesc macar o parte din cheltuieli”, povesteste el.

In primele luni, a reusit sa se descurce cu doar 400 de lire/luna, incluzand aici cazarea si mancarea, insa mentioneaza ca daca esti fumator sau obisnuiesti sa iesi frecvent in oras, iti va fi foarte greu sa te incadrezi in acelasi buget.

Cum isi gaseste de munca? Detalii pe Wall Street

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *