Chiar daca poate nu este prima tara la care te gandesti atunci cand ai in vedere studiile in strainatate, Italia este totusi o destinatie de luat in seama. Fie si doar pentru ca este o tara cu o cultura si o istorie fascinante, Italia se poate transforma in destinatia perfecta pentru bursa ta Erasmus sau studiile masterale. Iata 3 aspecte care te-ar putea determina sa studieiz in “Cizma Europei”!

1. In Italia vei interactiona cu o multime de studenti straini

… Poate chiar mai multi decat in alte parti, daca ne gandim ca, spre exemplu, orasul Bologna se afla pe locul doi in Europa la numarul de bursieri Erasmus! Si daca alegi orasul Bologna drept destinatie pentru studiile in strainatate, afla ca acestea s-ar putea desfasura in cadrul Universitatii din Bologna, aflata pe locul 194 la nivel mondial in prestigiosul top QS.

2. In Italia poti urma studii de calitate

In corelatie cu punctul anterior, Italia gazduieste o serie de universitati de seama in cadrul carora poti accesa programe interesante de studii, in functie de interesele personale. Chiar daca Universitatea din Bologna este cea mai renumita si bine cotata, nu ar trebui sa ignori nici posibilitatea de a urma studii de calitate in Universitea Sapienza din Roma (locul 216 mondial) sau in Universitatea Politehnica din Milano (locul 244 mondial).

3. In Italia poti duce o viata de student excelenta

Pizza, pastele, Colosseumul… iti suna cunoscut? Acestea sunt doar cateva din multitudinea de bunatati pe care viata de student in Italia ti le asterne la picioare. Tot in Italia iti poti pune la punct cunostintele de limba italiana – si chiar deprinde cateva “dialecte”, din cele mai bine de 30 existente pe teritoriul tarii -, iti poti face prieteni – italienii sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt sociabili, si te poti distra pe cinste – da, italienii sunt si foarte petrecareti.

Dar poate iti doresti sa pui accentul pe latura culturala a vietii de student in Italia? Indiferent ca locuiesti in campusul universitar sau stai in chirie, tot vei reusi sa iti permiti calatorii in lungul si latul tarii, intrari la muzee si vizite la monumetele importante. Stiai, de pilda, ca Italia este tara cu cel mai mare numar de locuri incluse in patrimoniul mondial?

Vrei sa afli mai multe despre studiile in Italia? Acceseaza sectiunea Study Abroad din Studentie.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *