CV-ul tau i-a impresionat si acum urmeaza sa te prezinti la interviu. Ce poti face pentru a-l lasa pe potentialul angajator cu cea mai buna impresie despre tine?


Soseste la timp:
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face de la bun inceput, pentru a lasa o impresie pozitiva si durabila, este sa arati respect fata de potentialul angajator, sosind la interviu la timp sau chiar mai devreme.
Daca ajungi mai devreme cu 10 minute, de exemplu, vei avea timp suficient sa te concentrezi si sa-ti aduni gandurile, scrie canadajobs.com.
Daca nu esti sigur cat timp iti va lua sa ajungi la locul stabilit, fa drumul cu o zi inainte. Nu uita sa iei in calcul si traficul, timpul necesar pregatirii etc.

Vino pregatit:
Te-ai obosi sa oferi un job cuiva care nici macar nu s-a deranjat sa se pregateasca pentru interviul de anagajare? Putin probabil. Asigura-te ca stii exact cu ce se ocupa compania, cum functioneaza, in ce domenii e implicata si care poate fi jobul tau. Desigur, unele informatii despre potentialul tau job iti pot fi prezentate doar la interviu, insa mare parte din acestea vor exista in descrierea jobului.

Fii increzator:
Stii ca poti sa-ti faci treaba. Asigura-te ca stiu si ei. Lauda-ti abilitatile in cel mai bun mod posibil, avand incredere in tine. Acum nu este momentul sa iti minimalizezi realizarile. Fara sa fii arogant, ilustreaza-ti experienta prin intermediul lucrurilor pe care le-ai realizat in trecut. Nu este suficient sa-ti enumeri experientele. Pregateste exemple care descriu realizarile tale profesionale.

Afisand incredere in tine, eviti, de asemenea, posibilitatea de a parea disperat dupa job. Disperarea nu este o trasatura care lasa o impresie buna in fata intervievatorilor. Acestia au un post care trebuie ocupat si trebuie sa se simta increzatori in alegerea persoanei potrivite pe care doresc sa o angajeze.

Ofera-le un motiv sa te aleaga imbracandu-te potrivit, proiectand incredere in tine si fiind pregatit.

Nu vorbi de rau fostul angajator:
Exista si moduri politicoase si potrivite de a spune anumite lucruri mai putin placute. Nu ai de unde sa stii ce relatie poate exista intre intervievator si fostul tau angajator, daca exista. Nu este niciodata o idee buna sa vorbesti de rau un fost sef, deoarece potentialul angajator nu vrea sa angajeze pe cineva care afiseaza un comportament neloial, indiferent de cauza. Daca trebuie sa explici de ce ai parasit ultimul loc de munca, exista o varietate de motive foarte bine primite. Asigura-te ca esti totusi sincer.
Nu minti, nu spune ca ai demisionat cand in realitate ai fost concediat, pentru ca aceste lucruri pot fi verificate cu usurinta. In schimb, daca intr-adevar ti-ai dat demisia, poti folosi fraze precum “Am vrut sa caut noi oportunitati,” “Am vrut o noua provocare,” pentru ca, de fapt, chiar asta vrei.

Fii prietenos, dar profesionist:
Daca ar avea de ales intre a angaja o persoana prietenoasa sau pe cineva care pare crispat si retras, un angajator va alege, cel mai probabil, chipul cel mai prietenos. Daca lasi o impresie buna fiind prietenos, pozitiv si vesel, intervievatorul te va tine minte cu siguranta. Totusi, nu exagera, pentru ca daca pari fals, in cele din urma, nu vei reusi sa lasi o impresie buna. Fii veritabil si prietenos.

Spune multumesc:
Dupa un interviu de angajare, trimite o scrisoare de multumire. Multumeste-i celui care a discutat cu tine si celui care a aranjat interviul. Aminteste-ti sa mentionezi cat de potrivit ai fi pentru jobul respectiv si ca abilitatile tale reflecta ceea ce cauta angajatorul (daca acesta este cazul, desigur). Insa retine, scopul scrisorii de multumire este sa le multumesti pentru timpul pe care ti l-au acordat. Asigura-te ca aceasta este principala idee a scrisorii.
Sa lasi o impresie pozitiva potentialului angajator presupune mai mult decat sa te prezinti la interviu si sa raspunzi la cateva intrebari. Daca esti prietenos, pozitiv, daca ajungi la timp si vii pregatit, ii vei arata acestuia ca iti pasa, ca esti interesat si ca ii respecti timpul. Si toate aceste lucruri lasa o impresie pozitiva de durata.
Sursa: Bloombiz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *