Incepand cu 1 septembrie 2010, elevii ar putea avea mai putine teme de invatat. Ministerul Educatiei a elaborat un proiect de descongestionare si optimizare a curriculei scolare.

“Ne-am propus ca la fiecare disciplina sa simplificam programul de studii, pentru ca Republica Moldova este o tara care are cele mai multe discipline obligatorii de studiu, iar programul este foarte incarcat. Expertii au la dispozitie o saptamana pentru a analiza toate propunerile ca ulterior sa emitem un ordin si sa fie aprobata curricula noua”, a spus astazi ministrul Educatiei, Leonid Bujor.

Cat despre studiile in Romania ale tinerilor moldoveni, ministrul spune ca oferta autoritatilor de peste Prut este foarte generoasa.

“Partea romana este gata sa ofere 950 de locuri pentru studii preuniveristare, 1100 de locuri pentru studii universitare prima treapta, 50 de locuri pentru master, 25 pentru rezidenti si 25 de locuri pentru doctoranzi. Totodata, Romania asigura 300 de burse de stagiu pentru profesori si 200 de locuri la practica studenteasca”, a adaugat Leonid Bujor.

Cat privestea admiterea la studii in universitatile din Romania, moldovenii nu vor mai fi nevoiti sa plece in tara vecina pentru a-si depune actele. Evaluarile vor avea loc ca acum cativa ani, la Chisinau, in fata unei comisii mixte, din care vor face parte reprezentanti de la ministerul Educatiei de la Bucuresti si cel al Republicii Moldova.    http://www.stireazilei.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *