Zi mare pentru studenții danubieni care s-au înscris în proiectul Restart – pentru un jurnalism de calitate. De astăzi, pot exersa ”cu acte în regulă” una dintre cele mai frumoase profesii, aceea de jurnalist.

Domnul Cristi GODINAC – Președintele Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind însoțit de către doamna Marilena GHEORGHIȚĂ – Redactor – șef adjunct Agenția Națională de Presă AGERPRES, s-au întâlnit cu viitorii jurnaliști, studenți la Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale din cadrul Universității ”Danubius” dar și absolvenți ai acestei universități, pentru a le înmâna legitimațiile de presă care îi identifică de acum cu adevărații jurnaliști AGERPRES și le conferă toate drepturile pe care le au aceștia.

Întâlnirea dintre mentori și tinerii jurnaliști voluntari a avut loc într-un context cu totul deosebit: Ceremonia de decernare a Titlului de Doctor Honoris Causa domnului Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI de către Senatul Universității ”Danubius”. Deloc întâmplător, deoarece, cu această ocazie, s-a alăturat proiectului ReStart și Universitatea de Studii Europene din Moldova al cărei Rector este domnul Prof. univ. dr. Iurie SEDLEȚCHI.

Momentul mult- așteptat de către studenții și absolvenții danubieni, cel al primirii legitimațiilor de presă AGERPRES, a fost precedat de intervențiile plăcute și profund motivaționale ale celor doi invitați speciali ReStart.

Cristi GODINAC: ”Îi felicit pe ”Doctorii Honoris Causa” care vor prmi legitimațiile ReStart. Avem nevoie de presă de calitate, adevărată,nu cancan, ceea ce înseamnă adevăr, curaj, libertate de exprimare. Diferența dintre un jurnalist și un publicist este mare. Mass- media românească este o junglă. Aportul nostru (MediaSind și Agerpres) constă în faptul că veți fi întâmpinați de cei mai buni profesioniști pentru a face materiale de calitate (articole de presă, fotografii, filme etc.) iar pe data de 3 mai, Ziua Internațională a Libertății de Exprimare, cele mai bune producții vor fi premiate și publicate pe site-urile Agerpres și ale partenerilor săi.”

Detalii danubius.ro