Astăzi în incinta iHUB (blocul nr. 2 al Universității Tehnice a Moldovei din str. 31 August, 78) a demarat etapa locală a celei mai mari competiții inginerești pentru studenți din Europa – EBEC (European BEST Engineering Competition). Este un concurs pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei, interesați de inginerie, creare de prototipuri și problemele sociale.

Deschiderea a avut loc acum câteva clipe, avându-i ca moderatori pe membrii BEST Toma MUNTEAN și Ana-Maria BRÂNZĂ, iar cuvântul inaugural a fost rostit de către rectorul UTM, prof. univ. dr. hab. Viorel BOSTAN.

Rectorul a apreciat activitatea acestei importante organizații studențești cu sediul la UTM, menționând că se bucură de lucrurile extraordinare pe care studenții le fac sub egida și în cadrul BEST. „Studenții sunt cea mai importantă componentă a Universității, noi existam pentru studenți și ne dorim să fim mândri de ei și după absolvirea Universității”, a declarat rectorul Viorel BOSTAN.

Participanții la competiție au avut posibilitatea să aleagă una din cele două probe ale concursului: Case Study sau Team Design.

Case Study constă în propunerea unei soluții inginerești pentru o problemă socială, culturală sau economică.

Team Design presupune construirea unui dispozitiv care să soluționeze o problemă socială utilizând materiale neconvenționale sau reciclabile – carton, masă plastică, lemn sau diverse mecanisme vechi.

La ediția din acest an a EBEC participă 48 de studenți ai UTM, care concurează pentru posibilitatea de a pleca la etapa regională România–Republica Moldova, ce va avea loc la Chișinău. Etapa finală a competiției se va desfășura în aprilie la Brno, Cehia.

Evenimentul este organizat de Grupul Local BEST-Chișinău în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei, Kaufland, Matrix.md, Minitipograph, ILVI-Pac, AXA Management, Vertigo, StarNet, teatrul Eugene Ionesco, Student Adventure, Stefanini și Atelier 99.

Parteneri General: BEST Chişinău–Tekwill, în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, susținut de către USAID și Sida.

*BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei  din anul 2007 și are drept misiune dezvoltarea studenților. Detalii