Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a aprobat, vineri, Acordul dintre Moldova şi Spania de recunoaștere a actelor de studii, titlurilor științifice și științifico-didactice, calificărilor și competențelor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, viceministrul Educaţiei, Cristina Boaghi, a spus că „asemenea acorduri bilaterale sunt necesare, chiar dacă Moldova participă la Convenția de la Lisabona, care este o înțelegere cadru între statele europene cu privire la recunoașterea diplomelor universitare. Aceasta va permite simplificarea rapidă şi eficientă a procesului de recunoaştere prin colaborarea directă a Ministerelor Educaţiei din Moldova şi Spania”.

„Totodată, în cadrul ministerului a fost creat un serviciu special de informare, unde se poate afla totul despre pachetul necesar de documente, precum şi de termenul de confirmare a diplomei”, a spus ea.

INFOTAG  precizează: Convenţia de recunoaştere a diplomelor universitare a fost adoptată la Lisabona în 1997. La moment aceasta cuprinde 53 de ţări. Moldova a aderat la Convenţie în 1999.