Nouă profesori din Franța se vor afla în următoarele șase luni în opt licee francofone din Republica Moldova. Proiectul „Siences en francais 2.0”, care va fi lansat în data de 4 martie, presupune predarea disciplinelor științifice în limba franceză, prin activități educativ-distractive. Inițiativa este susținută de Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței şi Agenția Universitară a Francofoniei, în colaborare cu Ministerul Educației.

Proiectul se adresează celor opt licee care găzduiesc filiere bilingve francofone. Este vorba despre două licee din Chișinău și câte unul din Bălți, Orhei, Cahul, Hâncești, Ungheni şi Soroca, anunta IPN.

Consilierul pentru cooperare şi acțiune culturală al Ambasadei Franţei, Jeremie Petit, a menționat într-o conferință de presă la IPN că această inițiativă se înscrie în continuarea proiectului „Filieres Bilingues”, care a fost anunțat anul trecut şi va continua. Acesta susține utilizarea internetului ca mijloc de a învăța.

Potrivit responsabilei Reprezentanței Agenției Universitare a Francofoniei din Moldova, Roxana Ţurcanu, proiectul „Siences en francais 2.0” își propune învățarea limbilor străine „nu de frumusețe, dar în beneficiul tinerilor din Moldova, ca şi vector al unei inserții profesionale ulterioare”.

„Ni se pare important că în Republica Moldova sunt astfel de licee în care elevii învață limba franceză la un nivel de excelență, li se predau chimie, biologie, matematică în franceză. Este important pentru că ei nu acumulează doar cunoștințe de limbă franceză, dar şi un limbaj de specialitate. Încercăm să le spunem profesorilor, elevilor din aceste licee că, învățând limba franceză, au făcut o alegere de succes”, a spus Roxana Ţurcanu. Detalii