Elevii alolingvi din țară au susținut astăzi prima probă a examenelor de BAC, la Limba și Literatura Română. La proba de astăzi, doi elevi au fost eliminați pe motiv că au încercat să copieze.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, cei doi vor putea susține repetat proba abia în anul viitor.

„Alolingvii au susținut astăzi proba la Limba și Literatura Română în 64 de centre de Bacalaureat. În timpul probei de astăzi au fost eliminați doi candidați pe motiv de tentativă de fraudare a examenului, în comparație cu 3 candidați eliminați la aceeași probă în anul trecut. Candidații respectivi vor putea să susțină examenul în anul viitor”, a declarat reprezentantul Ministerului Educației.

Marţi, 7 iunie, va avea loc examenul la limba de instruire, iar pe 10 iunie, candidaţii vor susţine examenul la limba străină. Cel de-al patrulea examen din această sesiune se va desfăşura pe 14 iunie. În această zi, candidaţii de la profilul real vor susţine proba de examen la matematică, cei de la profilul umanist – la istoria românilor şi universală. Ceilalţi candidaţi vor avea examen la profilul arte, sport şi tehnologic.

Pe 17 iunie se va desfăşura proba de examen la alegere. Candidaţii au selectat o disciplină din cele şapte propuse – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica. Ultima probă din sesiunea curentă va avea loc pe 21 iunie. Candidaţii alolingvi vor susţine în această zi examenul la limba maternă (ucraineană, bulgară şi găgăuză).