Un grup format din 5 studenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova (USMF) au ținut două lecții informative despre autism pentru elevii din clasa a X-a și a XI-a de la Liceul „Tudor Vladimirescu” din capitală.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină în contextul Zilei Internaționale a Conștientizării Autismului, marcată anual la 2 aprilie.

Ion Comendant, Tatiana Soroceanu, Ina Pîntea, Mihaela Cociorva și Alexandru Corcimaru – au fost cei care prin curiozități, jocuri și activități interactive au încercat să le explice elevilor ce reprezintă autismul și cât de necesar este ca aceste persoane să fie integrate în societate și să nu fie marginalizate.

Spre exemplu, cu ajutorul unei bobine de ață, participanții au format o plasă de păianjen, prin care au ilustrat cât de interconectate sunt relațiile într-o comunitate și cât de necesară este conlucrarea întregii societăți pentru a oferi suport acestor persoane.

Lecția s-a dovedit a fi extrem de utilă pentru că adolescenții nu cunoșteau mai nimic despre autism. Pe parcurs ei au vizionat și spoturi sociale la acest subiect, care au reușit să-i sensibilizeze profund și să simtă compasiune pentru cei din jur.

Mediciniștii speră să mai organizeze astfel de acțiuni și în viitor, care ar permite educarea tinerei generații privind sănătatea de la egal la egal.

http://usmf.md/news/medicinistii-promoveaza-constientizarea-autismului/