Două studente de la Universitatea de Medicină din Chişinău au fost premiate peste hotare, pentru invenţiile realizate.

Tinerele au prezentat, în cadrul unor conferinţe ştiinţifice,alimente şi săpunuri inedite. Fetele au reuşit să convingă juriul că produsele inventate sunt sănătoase pentru organism şi ten.

Valeria Grigoriev a obţinut primul loc la un congres medical din Ucraina. Tânăra a fost apreciată pentru produsele fabricate din făină de seminţe germinate:

“La prepararea acestor produse am folosit germeni pe care i-am obţinut din seminţe de floarea soarelui, din hrişcă verde, din orz, din linte, din porumb.”

Extragerea făinii din seminţele germinate este un proces migălos şi durează, în medie, patru ore.

“În final obţinem un extract uscat. Iată se vede pe acest balon. Iată din 20 de grame de germeni de grâu obţinem acest extract”, a precizat Valeria.

Admiterea – 2016

Studenta a realizat invenţia cu ajutorul profesoarei sale, Tatiana Chiru.

“Conţin germeni de hrişcă, sunt sănătoase, germeni de grâu alături de alte ingrediente, aşa ca untul de cocos, fulgi de cocos, migdale, seminţe de nuci care sunt benefice pentru organism, deoarece nu sunt prelucrate termic”, a menționat asistentul universitar.

http://www.publika.md/apreciate-peste-hotarele-tarii-doua-studente-din-moldova-premiate-pentru-realizari-stiintifice–_2611011.html